Ideeën eigen bedrijf – Zo maak je jouw purpose concreet

Je wil graag voor jezelf beginnen. Maar je hebt geen ideeën voor je eigen bedrijf. Het is natuurlijk super fijn als je in ieder geval weet wat je purpose is, maar hoe ga je het dan vormgeven? Daar lopen we nog weleens op vast. Ik ga je in deze blog aan de hand van wat voorbeelden inzicht geven hoe jij je purpose concreet kan maken, zodat je barst van de ideeën voor je eigen bedrijf.

RUST IN JE HOOFD

Je hebt jouw purpose ontdekt ‘YES’! En nu wil je dit zo snel mogelijk vertalen naar een eigen bedrijf. In je hoofd duizelt het met vragen waar je een antwoord op wil. Hoe ziet mijn purpose er dan concreet precies uit, wat moet ik doen, wat wordt de vorm.

Ik begrijp het, dat gevoel van het niet weten zorgt voor super veel onrust. En daar wil je vanaf. Maar op dit moment zit je veel te veel in je hoofd. Het gaat bij het concretiseren van jouw purpose om wat er vanuit je hart ontstaat.

Ik zal je meenemen in wat ik bedoel.

SAME SAME BUT DIFFERENT

Jouw purpose is een missie dat voortkomt vanuit je eigen ervaringen en vanuit wie jij als persoon bent. Het omvat een groter geheel. Purpose gaat over het resultaat waar jij aan bijdraagt door middel van wat je doet. Maar HOE je dat doet kan op allerlei verschillende manieren.

Stel je voor: het is jouw purpose om vrouwen die door een moeilijke periode gaan de veerkracht te geven daar sterker uit te komen. Dat is je purpose.

In jouw eigen leven ben je dit vaak tegengekomen en je hebt met vallen en opstaan geleerd om veerkracht te ontwikkelen. Je voelt dat dit hetgeen is wat je aan anderen door kan en wil geven. Maar hoe je dat door gaat geven kan op verschillende manieren.

  • Je kan NLP coach worden en vrouwen leren om met de kracht van hun eigen gedachten te werken.
  • Je kan reiki behandelaar worden en vrouwen door middel van reiki terugbrengen naar zichzelf.
  • Je kan voice release sessies geven en vrouwen door middel van hun stem hun eigen kracht opnieuw laten ontdekken en hun eigen stem teruggeven.  
  • Je kan boksles geven om vrouwen krachtig te maken en laten voelen.

Je purpose blijft hetzelfde, maar je gebruikt steeds een andere vorm met andere tools.

MEZELF ALS VOORBEELD

Mijn purpose is om mensen terug te brengen naar wie ze écht zijn, zodat ze het leven gaan leven zoals het voor hen bedoeld is.

Dit zijn de tools die ik daarvoor gebruik:

  • Ik werk met het levensverhaal om vrouwen bij hun purpose te brengen
  • Ik geef reiki om vrouwen te laten verbinden met hun hart en met zichzelf.
  • Ik geef pure cacao ceremonies om vrouwen in verbinding te brengen met hun hart en purpose.
  • Ik coach om vrouwen te ondersteunen in het vertalen van hun purpose naar hun leven en eigen bedrijf.

Deze tools zijn ontstaan vanuit wat ik zelf heb ervaren, waar ik energie van krijg, waar ik in geloof en waar ik goed in ben. En al deze verschillende ideeën zijn altijd terug te leiden naar mijn purpose.

Hoe jij jouw purpose vormgeeft, is afhankelijk van je eigen interesses, kwaliteiten, talenten en bovenal wat jou plezier geeft. Kijk daarvoor eens naar je levensverhaal en stel jezelf de volgende vragen: wat vond ik leuk om te doen, waar haalde ik plezier uit, wat zijn kwaliteiten die ik heb, waar ben ik goed in?

VAN HOOFD NAAR HART

We zijn geneigd om het concretiseren van ons purpose vooral vanuit het hoofd te doen. Lekker hard nadenken over hoe jij van betekenis wil zijn, waar je plezier van krijgt en wat bij je past.

Maar wanneer je vanuit je hoofd probeert te concretiseren, krijg je te maken met al die ‘ja maar…’ ‘wat als…’ ‘hoe kan ik dan…’ ‘mag ik dit wel…’ ‘dit kan ik toch helemaal niet….’ gedachten. Je hoofd is de plek waar angst vrij spel heeft.

Terwijl je hart spreekt vanuit liefde, vanuit plezier, vanuit vertrouwen, vanuit jouw potentie. Iets waar je met je hoofd misschien nog niet bij kan komen. Maar in je hart wel al voelt…..die spark….dit mag het zijn!

HOE CONCRETISEER JE JOUW PURPOSE

1: VERTROUW EN ONTSPAN
Ga dingen doen waar je blij van wordt. Volg je interesse en plezier. Pak momenten voor jezelf. Laat jezelf inspireren. Mediteer en vind rust. Zak écht vanuit dat koppie naar je hart. En geef jezelf tijd. Afdwingen heeft geen zin.

2: JOUW HOE MAG VERANDEREN
Ga nog even terug naar het voorbeeld van de vrouw die andere vrouwen veerkracht wil geven. Misschien begint ze met een persoonlijk blog waar ze artikelen schrijft die vrouwen een steuntje in de rug geven, omdat ze het super leuk vindt om te schrijven.

Na een half jaar merkt ze dat ze het heel fijn vindt als vriendinnen en kennissen haar om advies vragen. Ze biedt graag een luisterend oor en ze kan goede vragen stellen. Ze leest iets over life coaching. Ze voelt dat ze daar enthousiast van wordt en volgt een opleiding.

Na vijf jaar als life coach gewerkt te hebben, heeft ze zelf een mooie transformatie doorgemaakt. Ze is gaan kickboksen en merkt ze dat ze daar super krachtig van wordt: fysiek en mentaal. Zo ontdekt ze een gouden combinatie: life coaching in combinatie met kickboksen om vrouwen veerkracht te geven. 

En zo blijft ze vanuit purpose haar plezier volgen en zichzelf ontwikkelen. Ontdekt ze nieuwe tools en nieuwe vormen om haar purpose te concretiseren.

Wil je meer leren over verbinden met je hart en het ontdekken en leven van je purpose?

Ik geef een super waardevolle gratis online masterclass ‘De vier essentiële stappen naar jouw Soul Purpose Business’.

Ik geef de cacao ceremonie Connect With Your Purpose waarin je een diepe verbinding met je hart maakt en met jouw purpose connect.

Ik heb prachtige korte en lange trajecten Soul Purpose traject & Soul Business traject – waarin ik je stap voor stap begeleid naar je purpose, leven vanuit je hart en hoe je dit vertaalt in een eigen onderneming.

Vind je het fijn om eens kennis te maken met elkaar? Super leuk! Ik sta altijd open voor een gesprek om te onderzoeken waar je op dit moment staat, wat je graag zou willen en of we de juiste match zijn om daar samen voor te gaan.

Boek vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

businesscoaching

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi ik ben Nanda, purpose business coach den haag

Ik schrijf over hoe jij jouw purpose kan ontdekken en kan delen. Van jouw missie op deze wereld begrijpen tot praktische tips hoe je vanuit verbinding met jezelf stappen zet om je hart te volgen.

0 reacties

Reisgids naar je hart

Ontvang mijn reisgids direct in je e-mail inbox!

Opt-in: nieuwsbrief