3 krachtige tips voor meer leven vanuit je hart

Je voelt dat je steeds minder in contact staat met jezelf. Je gedachten tollen over elkaar en zijn doordrenkt van angst en de mening van anderen. Het liefst ren je naakt over het strand, spreek je uit waar jij in gelooft, maak je een spannende sprong in het diepe, dans je alsof er niemand kijkt, doe je lekker wat jij wilt. Maar je zit vast in dat koppie. Ik geef je drie tips voor rust in je hoofd en meer leven vanuit je hart, zodat je terugkomt bij jezelf en gaat doen wat jou het meest gelukkig maakt.

uitgestrekt groen heuvellandschap

LEVEN VANUIT JE HART TIP 1: RUST IN JE HOOFD

Ben jij jezelf bewust van hoeveel prikkels en informatie je via je zintuigen ontvangt? Elke seconde worden we gebombardeerd met visuele, auditieve en andere zintuiglijke informatie. Wist je dat we tegenwoordig in een week evenveel prikkels ontvangen als mensen 100 jaar geleden in hun hele leven binnenkregen. Crazy!

Neem eens een minuut per zintuig de tijd om te ontdekken welke informatie je via dat zintuig ontvangt. Richt je aandacht eerst op alle geluiden die je hoort, geef je volledige aandacht aan ieder geluidje. Richt je dan op wat je ziet. Laat je blik door de ruimte gaan en neem alles wat je ziet met aandacht in je op. Concentreer je daarna op alles wat je voelt. 

Door deze oefening realiseer je jezelf hoeveel prikkels je continu binnenkrijgt en kun je je misschien ook wat beter voorstellen dat het tussen al die verschillende prikkels best lastig kan zijn om die fluistering van je hart te horen. 

Schakel daarom dagelijks een aantal minuten per dag al die prikkels uit. Word helemaal stil. En wanneer je deze rust in je hoofd gevonden hebt, kun je jezelf een vraag stellen. Geef aandacht aan het antwoord dat direct in je omhoog komt. Dat kan een antwoord zijn waar je misschien niet op hoopt of wat je nog niet wilt geloven. Maar het antwoord dat als een soort impuls bij je omhoog komt is het antwoord vanuit je hart waar je jouw aandacht op mag richten en met je mee mag nemen. 

LEVEN VANUIT JE HART TIP 2: SCHRIJVEN VANUIT JE HART

Wat doe jij wanneer je wakker wordt? Grijp je naar je telefoon, spring je onder de douche, ga je sporten, maak je een ontbijtje? De minuten net nadat we wakker zijn geworden zijn eigenlijk onze meest pure minuten. 

Je hoofd staat nog niet aan en dat geeft ruimte aan het hart. Gebruik dit moment. Pak een notitieboek en pen en schrijf 15 minuten alles wat omhoog komt op papier. Probeer niet na te denken of te verklaren wat je schrijft, want dan schiet je in je hoofd. Maar laat je pen over het papier glijden en schrijf vanuit je hart. Na afloop kun je wat je hebt opgeschreven teruglezen en eens voelen wat er gebeurt in je lichaam. Wat voel je? Laat je verrassen. 

LEVEN VANUIT JE HART TIP 3: DE 5 SECONDEN REGEL

De fluistering van je hart is sneller dan de schreeuwende stem van je hoofd. Maar je hoofd schreeuwt en je hart fluistert, waardoor je hoofd vaak wint.

Met de vijf seconden regel tel je heel snel af van vijf naar nul. Maar je gooit de cijfers door elkaar. Bijvoorbeeld: 5,3,1,4,2,0 GO en je komt in actie. Wat je dan doet komt vanuit je hart. 

Je hoofd is op dat moment niet bezig met de actie, maar is gefocust op het aftellen en daar een beetje van in de war omdat je de cijfers door elkaar op moet zeggen. 
Er ontstaat daardoor een soort gat waarbij je hoofd zich even niet bemoeit met de actie die jij gaat ondernemen. Dat komt puur vanuit je hart.

Heb je een lastige keuze te maken? Probeer het eens met de 5 seconden regel.

Wil je meer leren over verbinden met je hart en het ontdekken en leven van je purpose?

Ik geef een super waardevolle gratis online masterclass ‘De vier essentiële stappen naar jouw Soul Purpose Business’.

Ik geef de cacao ceremonie Connect With Your Purpose waarin je een diepe verbinding met je hart maakt en met jouw purpose connect.

Ik heb prachtige korte en lange trajecten Soul Purpose traject & Soul Business traject – waarin ik je stap voor stap begeleid naar je purpose, leven vanuit je hart en hoe je dit vertaalt in een eigen onderneming.

Vind je het fijn om eens kennis te maken met elkaar? Super leuk! Ik sta altijd open voor een gesprek om te onderzoeken waar je op dit moment staat, wat je graag zou willen en of we de juiste match zijn om daar samen voor te gaan.

Boek vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

businesscoaching

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi ik ben Nanda, purpose business coach den haag

Ik schrijf over hoe jij jouw purpose kan ontdekken en kan delen. Van jouw missie op deze wereld begrijpen tot praktische tips hoe je vanuit verbinding met jezelf stappen zet om je hart te volgen.

0 reacties

Reisgids naar je hart

Ontvang mijn reisgids direct in je e-mail inbox!

Opt-in: nieuwsbrief