Met deze 4 tips ontwikkel je een power mindset

Je hebt een idee. Er broedt iets binnenin en wanneer je er aan denkt, voel je sterretjes in je buik knetteren. Maar van denken naar doen is een grote stap. Ten minste…dat denken we. Waarom veel mensen nooit op ‘doen’ overgaan heeft niets te maken met tijd, geld, middelen of mensen. Het heeft alles te maken met de juiste mindset.

De afgelopen maanden was ik ‘on fire’. Mijn energie was hoog, ik voelde me goed, gezond, gemotiveerd en vrolijk. Ik had een doel, het verder ontwikkelen van Mijn Storyteller, en daar ging ik 200% voor. Maar die 200% was er niet vanzelf en was ook niet vanzelfsprekend. Om alle balletjes in de lucht te houden moest ik mezelf in de juiste mindset krijgen. Dit is hoe ik dat deed:

kop van een leeuw

Minset Tip 1 – word een vroege vogel 

Vroeger was het nog stoer om te vertellen dat je pas om 02:00 uur sliep. Nu zouden je opa en oma je grootste voorbeeld moeten zijn. Lekker vroeg erin, lekker vroeg eruit. Sinds drie maanden slaap ik om uiterlijk 22:30 uur en sta ik om uiterlijk 06:30 uur op en het betekent een wereld van verschil in hoe ik mij voel en mijn dag begin. “Ja maar ik ben echt een avondmens en ik kom dan pas op gang.” De termen avondmens en ochtendmens staan gelijk aan Sinterklaas en de Kerstman. Ze bestaan niet. Onze biologische klok loopt gelijk met de natuur en van nature zijn wij allemaal ochtendmensen. Dit ritme wordt verstoord doordat je misschien tot ’s avonds laat werkt of Netflix series kijkt (ja ik was guilty), waardoor je de volgende ochtend als een zombie voor de snooze-knop kiest en pas laat op de ochtend uit bed stapt. Probeer je natuurlijke ritme terug te vinden door op te staan wanneer het licht wordt en naar bed te gaan zonder licht. Dat betekent een half uur voordat je gaat slapen telefoon, laptop en tv uit. Geef je biologische klok een maandje de tijd om zichzelf terug te vinden en je zult zien dat je ineens bij de eerste lichtval energiek naast je bed staat, klaar voor een nieuwe dag!

Mindset Tip 2 – Train discipline 

Sportscholen waren vroeger niets voor mij, maar sinds een jaar is de sportschool mijn kerk. Bij All About You Gym train ik niet alleen mijn spieren, maar train ik vooral mijn discipline. Dat begint al met geen zin hebben om te sporten en dan toch mijn sportschoenen aantrekken en gaan. Voor het zetten van die eerste stap zet ik mijn gedachten uit. Hoe stop ik al die tientallen verleidelijke argumenten om lekker thuis te blijven? In mijn hoofd tel ik af van tien naar nul en bij nul heb ik mijn schoenen aan en loop ik de deur uit. Het werkt echt! In All About You Gym daag ik mezelf niet alleen fysiek, maar ook mentaal uit. Terwijl mijn lichaam en geest soms aangeven dat ik geen zin heb, moe ben of iets niet kan, train ik de discipline om toch door te zetten. Het resultaat is dat ik mij na een trainingssessie krachtig, energiek en vol zelfvertrouwen voel en die mindset neem ik mee om mijn doelen te bereiken.  

Mindset Tip 3 – Vind focus

Zonder focus krijg je bijna niets gedaan. Er zijn veel verschillende technieken om focus te vinden, want focus is niet een ‘one size fits all-dingetje’ De Pomodoro methode (25 minuten werken, 5 minuten pauze) werkt bijvoorbeeld voor heel veel mensen wel, maar voor mij niet. Wat wel heel goed werkt is per dag een to-do lijstje maken, mijn telefoon uitzetten en lofi hiphop muziek aan. Ik vind mijn focus in structuur en zo min mogelijk prikkels van buitenaf. Wat werkt goed voor jou?

Mindset Tip 4 – Luister of kijk naar jouw voorbeelden

 Ik ben podcast verslaafd. Op de fiets, in de trein, tijdens het koken, schoonmaken of relaxend in bed laat ik mijzelf meenemen in de wondere wereld van podcasts. Ik luister naar ondernemers die ik bewonder en laat allerlei motiverende uitspraken, wijsheden en lessen over ondernemen in mijn oor fluisteren of roepen. Eigenlijk brainwash ik mijzelf met zo veel mogelijk informatie over ondernemen, waardoor ik gemotiveerd word om stappen te zetten en om mijn doelen te behalen. Continue dromen over doelen die je wilt behalen is heel anders dan continue luisteren naar mensen die jou vertellen hoe je jouw doelen kunt behalen. Luister of kijk naar jouw grote voorbeelden en laat je inspireren om tot actie over te gaan. 

Hopelijk helpen deze tips om van die knetterende sterretjes in je buik uiteindelijk knetterende actiepunten te maken. You can do it! 

Wil je meer leren over verbinden met je hart en het ontdekken en leven van je purpose?

Ik geef cacao ceremonies waarin je een diepe verbinding met je hart en purpose maakt. Ik heb prachtige korte en lange trajecten Soul Purpose traject & Soul Business traject – waarin ik je stap voor stap begeleid naar je purpose, meer leven vanuit je hart en hoe je dit vertaalt in een eigen onderneming.

Vind je het fijn om eens kennis te maken met elkaar? Super leuk! Ik sta altijd open voor een gesprek om te onderzoeken waar je op dit moment staat, wat je graag zou willen en of we de juiste match zijn om daar samen voor te gaan.

Boek vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

businesscoaching

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi ik ben Nanda, purpose business coach den haag

Ik schrijf over hoe jij jouw purpose kan ontdekken en kan delen. Van jouw missie op deze wereld begrijpen tot praktische tips hoe je vanuit verbinding met jezelf stappen zet om je hart te volgen.

0 reacties

Reisgids naar je hart

Ontvang mijn reisgids direct in je e-mail inbox!

Opt-in: nieuwsbrief