6 redenen waarom je jouw purpose nog niet hebt gevonden

Leven vanuit purpose betekent dat je jouw leven leeft zoals het voor jou bedoeld is. We hebben allemaal een unieke ziel gekregen. Met eigen talenten en sterke eigenschappen. Purpose is daarom geen one-size-fits-all. Maar hoe ontdek je jouw purpose? In dit blog neem ik je mee in 6 redenen waarom je jouw purpose nog niet hebt gevonden en wat je kan doen om het wel te vinden.

blonde vrouw zit op rots

1. Je denkt dat je niets waardevols te delen hebt met de wereld

“Wat heb ik nou toe te voegen?” “Wie zit er nou op mij te wachten?” We kunnen onszelf zo klein maken met zelfsaboterende overtuigingen. Weet dat deze gedachten niet de waarheid zijn. Ik weet 100% zeker dat andere mensen allerlei dingen kunnen opnoemen waar jij goed in bent en waarmee je de wereld een mooiere plek maakt. We zien dit zelf niet, omdat we onze eigen grootste criticus zijn. Het maakt me verdrietig wanneer ik hoor dat mensen niet eens proberen om hun purpose te leven, omdat ze denken dat ze niets te bieden hebben of niet origineel genoeg zijn. Maar lieve jij, je bent uniek! Er is een reden waarom mensen naar jou willen luisteren en niet naar een ander. We resoneren namelijk niet allemaal met dezelfde persoon. Je hebt altijd voor iemand op deze wereld iets waardevols te delen.

2. Je denkt dat je purpose één specifiek ding moet zijn

Voor sommige mensen is hun purpose een heel specifiek en helder iets, zoals arts of leraar worden. Maar voor de meerderheid van de mensen is het een combinatie van talenten en passies. Mijn purpose is mensen begeleiden bij het creëren van een leven en/of bedrijf waar hun hart sneller van gaat kloppen. De talenten en passies die ik daarvoor gebruik zijn een mix van schrijven, luisteren, storytelling, coachen, creëren, ontrafelen.  Misschien hou jij van dansen en ben je goed in verhalen vertellen. Dan kun je via dans verhalen vertellen. Of misschien word jij gelukkig van andere mensen helpen en heb je sport altijd ontzettend leuk gevonden. Dan kun je dit met elkaar combineren. Start met de dingen doen waar je energie van krijgt en plezier aan beleeft en durf te creëren.   Je purpose is trouwens ook niet statisch. Jij bent namelijk niet statisch. Je ervaart en leert nieuwe dingen. Je purpose beweegt en verandert mee op de golven van het leven.

Vrouw zit op bankje tijdens zonsondergang

3. Je vergelijkt jezelf te veel met anderen

Weet je wat er gebeurt wanneer je jezelf te veel met anderen vergelijkt? Je mist jouw eigen pad. Je purpose komt vanuit jezelf. Het is iets wat bij jouw unieke ziel past. Maar zeker met de komst van social media zijn we 24/7 bezig met wat een ander doet. Je ziet wat een ander doet en denkt: zij of hij ziet er gelukkig uit, dat moet ik ook doen. Dit leidt je niet alleen weg van je eigen pad, het zorgt er ook voor dat je steeds minder weet wie jij bent. Luister naar je eigen intuïtie en stel jezelf de vraag: wat wil ik? Het gaat om wat jij wilt. Niet je ouders, vrienden of partner. Je purpose gaat over de reden waarom jij hier op aarde bent en wat jij hier te doen hebt. Leef niet het leven van anderen, maar kies jouw eigen weg.

4. Perfectionisme staat in de weg

Perfectionisme is een ontzettend grote mood killer en houdt zo veel mensen tegen in van alles en nog wat. Ik heb er zelf ook last van. Het komt vaak voort uit een angst voor afwijzing of de angst niet goed genoeg te zijn. En angst kan dodelijk zijn voor nieuwe ideeën of dromen. Wanneer we met iets nieuws in ons leven beginnen hebben we vaak de overtuiging dat we er perfect in moeten zijn. Maar wanneer ben je perfect? Bestaat perfectie überhaupt? Wanneer je start met het ontrafelen van je purpose zal het universum je altijd testen: maak je keuzes vanuit liefde en vanuit je hart of maak je keuzes vanuit angst en ego? Begin met dingen doen waar je energie van krijgt. Vind je het leuk om filmpjes te maken? Wacht niet tot het “perfecte” moment, maar begin gewoon ergens. Als je niet bereid bent om risico’s te nemen en angsten te overwinnen zul je nooit je purpose vinden.

Stel jezelf de vraag: wat zou ik doen als ik mijn belemmerende overtuigingen en angsten niet had?
blonde vrouw op strand gooit handen in de lucht

5. Je purpose vinden is voor jou geen prioriteit

Wanneer je alleen maar droomt over iets zal het altijd een droom blijven. Het is belangrijk om in actie te komen. Schrijf op wat je energie geeft, waar je goed in bent, waar je hart sneller van gaat kloppen van enthousiasme. Vaak denken we dat hetgeen waar we goed in zijn heel normaal is en dat iedereen dit kan. Maar we zijn allemaal uniek! Ga dingen uitproberen. Je hebt niets te verliezen. Je purpose zit al in je en wacht om ontrafeld te worden. Maar daarvoor moet je het wel prioriteit maken.

6. Je denkt dat het heel moeilijk is om je purpose te vinden

Veel mensen denken dat je purpose vinden maar voor een paar ‘lucky ones’ bestemd is. Dat het heel groots en meeslepends is. Iets wat voor hen niet is weggelegd. Het probleem met deze gedachte is: je innerlijke wereld reflecteert je uiterlijke wereld. Als jij ervan overtuigd bent dat je purpose vinden voor jou niet is weggelegd, zal je het ook nooit vinden. Werk aan dit soort belemmerende overtuigingen en draai ze om in positieve affirmaties. “Ik sta open voor het vinden van mijn purpose. Ik ben al op weg. Hoewel het nog niet zichtbaar is in mijn realiteit voel ik hoe mijn leven vanuit purpose zal zijn.”

Ik hoop dat dit blog je dichter bij jouw purpose heeft gebracht en je geïnspireerd heeft om het te ontrafelen. Ik gun het iedereen om het leven te leven waar hun hart sneller van gaat kloppen. Maar leg vooral niet te veel druk op jezelf en focus je ook op het nu. Wees dankbaar voor alles wat je nu al hebt. De rest volgt vanzelf.

Wil je meer leren over verbinden met je hart en het ontdekken en leven van je purpose?

Ik geef cacao ceremonies waarin je een diepe verbinding met je hart en purpose maakt. Ik heb prachtige korte en lange trajecten Soul Purpose traject & Soul Business traject – waarin ik je stap voor stap begeleid naar je purpose, meer leven vanuit je hart en hoe je dit vertaalt in een eigen onderneming.

Vind je het fijn om eens kennis te maken met elkaar? Super leuk! Ik sta altijd open voor een gesprek om te onderzoeken waar je op dit moment staat, wat je graag zou willen en of we de juiste match zijn om daar samen voor te gaan.

Boek vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek.businesscoaching

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi ik ben Nanda, purpose business coach den haag

Ik schrijf over hoe jij jouw purpose kan ontdekken en kan delen. Van jouw missie op deze wereld begrijpen tot praktische tips hoe je vanuit verbinding met jezelf stappen zet om je hart te volgen.

0 reacties

Reisgids naar je hart

Ontvang mijn reisgids direct in je e-mail inbox!

Opt-in: nieuwsbrief