Wat is missie?

Dit blog is voor jou, omdat je de fluistering van je intuïtie verkiest boven al het lawaai van de wereld om je heen. Jij stelt jezelf een vraag die maar weinig mensen aan zichzelf durven te stellen. Je wilt weten waarom je hier bent en wat je te delen hebt. Laten we voor dat antwoord beginnen bij het begin: wat is ‘purpose’ eigenlijk?

Je ‘purpose’ ofwel je missie, is de reden waarom jij met al je gedachten, verlangens en behoeften op deze wereld rondloopt. We zijn allemaal geboren met een uniek ‘purpose’. Van de chai verkoper in India tot aan de grafisch vormgever uit New York. Het is onze levenskracht. En ik zal het je vanuit twee verschillende concepten uitleggen.

oog door bladeren

Wat betekent missie – de reis naar jezelf

Het eerste concept is gebaseerd op reïncarnatie. Jij hebt ervoor gekozen om hier op deze aarde te incarneren en de reden waarvoor je hier bent is om jezelf te herinneren wie jij écht bent en daar naar te leven. Niemand op deze wereld is geboren als kopie van een ander. We zijn allemaal uniek en de wereld heeft jouw uniekheid nodig.

We moeten horen hoe alleen jij iets kan uitleggen, de ideeën zien die alleen jij hebt, de manier van steun ervaren die alleen jij kan geven. Er zijn niet voor niets 400.000 verschillende soorten bloemen. Iedere bloem is nodig en heeft een eigen functie. 

Ook jij bent geboren als een unieke bloem en hebt een eigen functie: jouw purpose. En dit draag je al vanaf je geboorte bij je. Jouw ‘purpose’ leeft in je. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf te herinneren wie jij écht bent. 

Ik weet het. Ik hoor je denken: euhm…als het allemaal al in mij leeft, waarom heb ik dan last van deze dementie en moet ik al die moeite doen om mezelf te herinneren wie ik ben? Say what?

Een mooie uitspraak die hierbij past is: “You were born knowing, but only through the quest of remembering are you ready to embody it.”

De reis die jij hierin aflegt en alle lessen die je hierin leert geven je de kracht, wijsheid en kwetsbaarheid om jouw purpose ook echt te belichamen. 

Het is daarom niet voor niets dat ik met het levensverhaal werk in mijn trajecten om je naar jouw purpose te begeleiden. Hierin vind je al jouw ervaringen, lessen en de benodigde inzichten over wie jij écht bent. 

Wat betekent missie – de reis naar geluk

Het tweede concept gaat over geluk. We willen allemaal gelukkig zijn en zijn allemaal op zoek naar geluk. Die sparks of joy vinden we vooral in korte momenten. Maar écht geluk komt alleen van voldoening. Waar we dus eigenlijk naar hebben te zoeken is ‘purpose’.

Wanneer je jouw purpose leeft voel je jezelf het meest gelukkig en wanneer je dit niet doet voel je jezelf….shit. Het gevoel van geluk is je kompas naar jouw purpose. 

We zijn allemaal geboren met unieke gaven op deze wereld die alleen wij op onze manier met anderen kunnen delen. En we voelen ons het meest gelukkig, het meest aligned, wanneer we die gaven in onszelf erkennen (het zien van wie je écht bent) en inzetten. 

Het antwoord op wat is missie?

‘Purpose’ ofwel je missie, is dus de reden waarvoor jij (als uniek persoon met jouw eigen unieke gaven) hier bent. Het komt vanuit wie jij bent. Het voelt heel natuurlijk voor je en het maakt je ontzettend gelukkig. Je ‘purpose’ is je levenskracht en de wereld heeft jou en jouw purpose nodig. 

Wil je hulp bij het ontrafelen van jouw purpose en het creëren van een leven en/of bedrijf waar jouw hart sneller van gaat kloppen?

Ik geef cacao ceremonies waarin je een diepe verbinding met je hart en purpose maakt. Ik heb prachtige korte en lange trajecten Soul Purpose traject & Soul Business traject – waarin ik je stap voor stap begeleid naar je purpose, meer leven vanuit je hart en hoe je dit vertaalt in een eigen onderneming.

Vind je het fijn om eens kennis te maken met elkaar? Super leuk! Ik sta altijd open voor een gesprek om te onderzoeken waar je op dit moment staat, wat je graag zou willen en of we de juiste match zijn om daar samen voor te gaan.

Boek vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

businesscoaching

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi ik ben Nanda, purpose business coach den haag

Ik schrijf over hoe jij jouw purpose kan ontdekken en kan delen. Van jouw missie op deze wereld begrijpen tot praktische tips hoe je vanuit verbinding met jezelf stappen zet om je hart te volgen.

0 reacties

Reisgids naar je hart

Ontvang mijn reisgids direct in je e-mail inbox!

Opt-in: nieuwsbrief