Hoe kom ik erachter wat ik wil?

Laten we het eens hebben over the big elephant in the room: PROBEREN. Durf jij te proberen? For some reason heeft ‘proberen’ een negatieve lading in onze maatschappij. ⁠⁠Verschillende studies of banen proberen, betekent dat je niet weet wat je wilt. En niet weten wat je wilt….it ain’t looking good for you, dear. ⁠⁠Hoe kom je erachter wat je wilt? Ga proberen!

vrouw met bloemenkrans

We maken een keuze en zetten onszelf vaak vast in die keuze. Ondanks dat het niet goed voelt, blijven we hangen. Blijkbaar doen we liever dat, zodat het naar de buitenwereld lijkt alsof we alles voor elkaar hebben dan dat we gewoon lekker gaan experimenteren en verschillende dingen gaan proberen.⁠⁠

Ik had laatst een coachee die mij vertelde: “Ik ben met drie studies gestopt, ik heb verschillende banen geprobeerd, maar het is het allemaal niet. Ik weet gewoon echt niet wat ik wil.” Dit uitspreken ging gepaard met een gevoel van mislukking, schuld en schaamte.

Wat wil ik echt?

Ik ben zelf queen van proberen. Dierenarts, journalist, filmproducent, co-founder, tekstschrijver…een kleine greep uit wat ik heb geprobeerd of gestudeerd. ⁠⁠Heb ik me geschaamd, schuldig gevoeld, een mislukking? Jazeker, alles en nog veel meer van dat. Maar inmiddels weet ik dat mensen die proberen stiekem een medaille verdienen. ⁠⁠Je volgt namelijk je hart en onderzoekt waar je gelukkig van wordt. Dat is de bedoeling van het leven. Jezelf leren kennen.⁠

Het is normaal dat je verschillende dingen probeert totdat je iets tegenkomt waarvan je denkt: JA, dit is het. En soms denk je: JA, dit is het en zakt dat gevoel twee jaar later weg. Daar is ook niets mis mee. We veranderen continu als mens. Waar je twee jaar geleden stond is heel anders dan waar je nu staat. Wat je wilt, verandert met je mee. 

Als ik je iets op het hart mag drukken: ga proberen! Schaam je niet voor onderzoeken waar jij gelukkig van wordt. Qua werk, relaties, levensstijl…wat dan ook. Experimenteer en leer jezelf kennen.

Wil je meer leren over verbinden met je hart en het ontdekken en leven van je purpose?

Ik geef cacao ceremonies waarin je een diepe verbinding met je hart en purpose maakt. Ik heb prachtige korte en lange trajecten Soul Purpose traject & Soul Business traject – waarin ik je stap voor stap begeleid naar je purpose, meer leven vanuit je hart en hoe je dit vertaalt in een eigen onderneming.

Vind je het fijn om eens kennis te maken met elkaar? Super leuk! Ik sta altijd open voor een gesprek om te onderzoeken waar je op dit moment staat, wat je graag zou willen en of we de juiste match zijn om daar samen voor te gaan.

Boek vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

businesscoaching

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi ik ben Nanda, purpose business coach den haag

Ik schrijf over hoe jij jouw purpose kan ontdekken en kan delen. Van jouw missie op deze wereld begrijpen tot praktische tips hoe je vanuit verbinding met jezelf stappen zet om je hart te volgen.

0 reacties

Reisgids naar je hart

Ontvang mijn reisgids direct in je e-mail inbox!

Opt-in: nieuwsbrief