Leer alles over een succesvolle money mindset

“It’s all about the money. It’s all about the dum dum duh dee dum dum.” Heb jij ooit nagedacht over jouw relatie met geld? Heb jij ooit nagedacht over jouw overtuigingen, gevoelens en gedachten over geld? Ik sinds kort wel! Op 6 juni leerde ik van Kim Munnecom tijdens het event Word Een Master In Geld Manifesteren XL alles over mijn money mindset en het creëren van een succesvolle money mindset. In dit blog leg ik het verschil tussen een money mindset en een succesvolle money mindset uit. 

Samen met tweehonderd ambitieuze vrouwen, en één man (applaus), leerde ik vorige week van Kim Munnecom alles over de Law of Attraction en money mindset. Voor wie Kim Munnecom nog niet kent; deze vrouw is fantastisch! Ja dat is een statement. Een kleine vrouw met grote blauwe ogen die vuur en twinkelingen schieten en wanneer ze haar mond opendoet ontstaat er vuurwerk. Ze neemt je moeiteloos mee in haar ervaringen, deelt met hoge energie veel kennis en bezorgt kippenvel door écht te luisteren, écht te vragen en mensen écht te zien. Dit is wat ik van haar leerde: 

Wat is een money mindset?

Je hebt de term money mindset vast al vaker voorbij horen komen, want het is tegenwoordig een ‘hot topic’. Maar wat is een money mindset nou precies? Jij hebt er één en jouw ouders ook en de buurvrouw, je beste vriendin, de postbode, de dakloze man bij de supermarkt. Iedereen heeft een money mindset. Een money mindset is hoe en wat jij denkt over geld. Iedereen heeft dus een andere money mindset. Vaak is jouw eigen money mindset gebaseerd op die van jouw ouders en van je omgeving. Dat is namelijk wat je kent, ziet en hoort over geld en daarop vorm je jouw gedachten en overtuigingen. 

Wat is een succesvolle money mindset?

Het verschil tussen een money mindset en een succesvolle money mindset is gebaseerd op wat jij wenst te ontvangen en wat je uitzendt. Wens je al heel lang meer geld, maar gebeurt dit niet dan heb je een money mindset (die hebben we allemaal) maar geen succesvolle money mindset. De uitspraak “ik wil meer geld” komt vaak voort uit het gevoel “ik heb niet genoeg op dit moment”. Een succesvolle money mindset praat, denkt en voelt niet vanuit angst, onzekerheid, frustratie, twijfel, ongemak of niet genoeg. Een succesvolle money mindset praat, denkt en voelt vanuit overvloed. Je ontvangt namelijk wat je uitzendt. Als je vanuit gebrek leeft, trek je meer gebrek aan. Hoe hard je ook werkt en welke acties je ook onderneemt, gevoel weegt altijd zwaarder dan acties. 

Het is ontzettend belangrijk om bewust te worden van hoe je over geld denkt en, nog belangrijker, welk gevoel je bij geld hebt. Een succesvolle money mindset betekent op een positieve manier praten, denken en voelen over geld. Je vibreert op wat je wilt en niet op hoe de situatie nu is. Je praat, denkt en voelt al vanuit overvloed, waardoor je jezelf openstelt voor overvloed. Situaties, mensen, mogelijkheden en ideeën dienen zich ineens aan die je vanuit een ‘niet genoeg’ mindset nooit had gezien. 

Waarom is een succesvolle money mindset belangrijk?

Mijn money mindset is heel lang negatief geweest. Dit waren mijn gedachten en overtuigingen over geld:

  • Ik heb toch niet veel geld nodig
  • Geld maakt niet gelukkig
  • Je moet hard werken om veel geld te verdienen
  • Rijke mensen zijn nare arrogante mensen
  • Met mijn werk kan ik niet veel geld verdienen
  • Zonder geld zou de wereld een mooiere plek zijn
  • Geld maakt veel kapot
  • Alles op deze wereld draait om geld, dus geld is belangrijk
  • Fuck geld!

Wat gebeurt er wanneer je op deze manier over geld spreekt en denkt? Je houdt jezelf en het universum (daar kom ik in mijn volgende blog op terug) tegen. Ik zal bijvoorbeeld nooit op creatieve ideeën komen om via een makkelijke weg veel geld te verdienen, want mijn overtuiging is dat ik hard moet werken om veel geld te verdienen. Ik zal nooit een stevige onderhandeling inzetten voor een hoger salaris, want mijn overtuiging is dat ik met mijn werk niet veel geld kan verdienen en niet veel geld nodig heb. Ik zal nooit veel geld aantrekken, want mijn overtuiging is dat rijke mensen nare mensen zijn en geld veel kapot maakt. Wil ik meer geld in mijn leven? Ja, absoluut. Ga ik dat op deze manier ook ontvangen? Hell no, absoluut niet.

Wil je je leven ECHT veranderen, dan moet je beginnen met het veranderen van je gedachten en gevoelens (mindset). Wil je ECHT meer geld aantrekken in je leven dan moet je beginnen met het veranderen van je money mindset. 

“Its’ all about the mind. It’s all about the dum dum duh dee dum dum”

Er is nog héél veel te delen over dit onderwerp en dat ga ik ook doen! In mijn volgende blog geef ik de drie meest waardevolle tips hoe je een succesvolle money mindset kan creëren.

businesscoaching

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi ik ben Nanda, purpose business coach den haag

Ik schrijf over hoe jij jouw purpose kan ontdekken en kan delen. Van jouw missie op deze wereld begrijpen tot praktische tips hoe je vanuit verbinding met jezelf stappen zet om je hart te volgen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisgids naar je hart

Ontvang mijn reisgids direct in je e-mail inbox!

Opt-in: nieuwsbrief