5 tips wat is mijn missie?

Je wil je leven opbouwen rondom de dingen die je energie geven en die op een unieke manier alle verschillende elementen omvatten van wie jij echt bent. Je wil van betekenis zijn op deze wereld en je wil dat doen via jouw eigen onderneming. Je wil jouw eigen pad bewandelen. Je purpose ontdekken is één van de diepste en mooiste reizen die je kan maken in jezelf. Ik ga je 5 tips geven over hoe je deze reis kan aanpakken.

blauw oog gezicht vrouw

Ben je nog niet helemaal bekend met de term ‘missie’ of ‘purpose’. Lees dan eerst mijn blog over ‘Wat betekent missie?’

De 5 tips die ik je ga geven over hoe je jouw purpose kan ontdekken, hebben allemaal te maken met het onderzoeken van je levensverhaal.

TIP 1 WAT IS MIJN MISSIE: ONDERZOEK WIE BEN IK?

Jouw purpose is uniek. Het hoort bij jou. Je bent hier namelijk met een reden. Je bent hier om iets toe te voegen. Jouw leven heeft betekenis. En omdat je purpose zo persoonlijk is, is het belangrijk dat je begrijpt wie je echt bent.

Tussen 0 – 7 jaar ben je nog je meest pure zelf. Je bent je nog niet bewust van hoe je jezelf hebt te gedragen, je bent je nog niet bewust van bepaalde verwachtingen, je hebt nog geen belemmerende angsten of overtuigingen over jezelf aangenomen.

Maar naarmate je ouder wordt groeit je bewustzijn. Je gaat naar school, je wordt in systemen gedrukt, je gaat jezelf aanpassen, je gaat op zoek naar erkenning en liefde. Zo raak je steeds een beetje verder verwijderd van wie je in de kern bent.

Dat zesjarige meisje dat altijd heel open met iedereen contact zocht verandert in een stille teruggetrokken vrouw. De vijfjarige die altijd het initiatief nam en als eerste in de hoogste boom klom verandert in een verlegen bange volwassene. Het verlegen meisje dat graag op zichzelf speelt verandert in een luidruchtige aandachtszoeker die niet alleen kan zijn.

Maar dit is niet wie je echt bent. Wie je echt bent ontdek je wanneer je al die lagen van verwachtingen, angsten en overtuigingen afpelt.

TIP 2 WAT IS MIJN MISSIE: ONDERZOEK WAT JE HEBT ERVAREN

Dit gaat heel simpel over alles wat je hebt meegemaakt. Welke herinneringen draag je met je mee? Wat springt er voor je uit?

Zo is voor mij de stage die ik op mijn 20ste in Zuid-Afrika liep een belangrijke herinnering. Iets wat ik nooit meer zal vergeten. Het heeft me veranderd.

Terwijl er zijn heel veel mensen die een half jaar in het buitenland hebben gewoond of gewerkt en op wie dit helemaal niet zo’n impact heeft gehad. Soms hoor ik van een klant: “Oh ja ik ben helemaal vergeten dat ik toen nog een half jaar in het buitenland stage liep.”

Andersom is die ervaring voor mij geen “oh ja” moment. Die ervaring zegt iets over mij en over wat voor mij belangrijk is.  

Welke ervaring(en) springen er voor jou uit?

TIP 3 WAT IS MIJN MISSIE: ONDERZOEK WAT JE HEBT GELEERD

We hebben allemaal zwarte hoofdstukken. We hebben allemaal onze eigen shit om mee te dealen. Dat kan variëren van heftige gebeurtenissen die een trauma achterlaten tot met jezelf in de knoop zitten. Wat het ook is: het is iets wat je verdrietig heeft gemaakt, in de war heeft gebracht, een impact heeft achtergelaten en wat je misschien ook het liefst vergeet.

Maar juist in deze donkere hoofdstukken ontdek je veel pareltjes. Er zitten lessen in verstopt en de ervaring kan uiteindelijk een enorme kracht geven. Een kracht die je in kan zetten om een verandering teweeg te brengen.

Mensen die vanuit purpose ondernemen gebruiken hun eigen unieke ervaringen en lessen uit het leven en vertalen dat naar een onderneming waarmee ze op hun eigen unieke manier een verandering kunnen brengen op deze wereld. 

Dat is waar leven en ondernemen vanuit purpose over gaat. Laat je al jouw ervaringen, pijn, en plezier gewoon voorbij gaan of gebruik je de lessen die je geleerd hebt om er iets betekenisvols mee te doen?

TIP 4 WAT IS MIJN MISSIE: ONDERZOEK WAT JE PLEZIER GEEFT

Plezier en purpose gaan hand in hand met elkaar. Purpose wordt nog weleens gezien voor gaan doen waar je heel goed in bent. Maar dat je ergens goed in bent hoeft niet te betekenen dat het je ook plezier geeft. Terwijl plezier hebben in wat je doet in combinatie met een gevoel van zingeving, is super belangrijk om alles uit jezelf en het leven te halen.

Onderzoek eens in je levensverhaal wat je in het verleden plezier gaf, maar ga ook nu op onderzoek uit. Probeer nieuwe dingen, merk in jezelf op wanneer je vonkjes van vreugde en energie door je lichaam voelt stromen.

Wat zijn de momenten waarop je vergeet te eten, omdat je zo opgaat in wat je doet? Wat zijn de momenten waarop je de tijd vergeet? Plezier is een heel belangrijk onderdeel van jouw purpose.

TIP 5 WAT IS MIJN MISSIE: ONDERZOEK JE RODE DRAAD

Je rode draad is het prachtige lijntje wat alles aan elkaar rijgt: wie je bent, wat je hebt ervaren, wat je hebt geleerd en wat je plezier geeft. Mijn eigen rode draad is: ‘ik breng mensen bij wie ze echt zijn.’

Deze rode draad is overal terug te vinden in mijn leven. Het heeft richting gegeven aan de keuzes die ik heb gemaakt, het is de verklaring voor de fascinaties die ik heb, het is de grootste les die ik zelf mocht leren, het is de reden waarom ik leven en ondernemen vanuit ‘purpose’ zo belangrijk vind.

Ik wil weten wie mensen echt zijn en ik vind het belangrijk dat we kunnen leven naar wie we echt zijn. Wat is jouw rode draad wat als een kompas door jouw levensverhaal loopt?

Onthoud ook dat helderheid door actie komt. Als je voelt dat je vast zit, kom in beweging. Een eerste stap kan zijn om met wat ik zojuist genoemd heb aan de slag te gaan.

Een tweede stap kan zijn om hulp in te schakelen, want je hoeft het niet allemaal alleen te doen. We hebben vaak blinde vlekken rondom ons eigen levensverhaal, niet zo gek want jij zit middenin je verhaal, daardoor kan het moeilijk zijn om die rode draad te ontdekken of te zien wat het nu precies is wat jou uniek maakt.

Wil jij ook weten hoe je dat eigen purpose pad kan gaan bewandelen en hoe je daar een prachtige onderneming omheen bouwt, zodat je impact kan gaan maken met hetgeen wat jou hier te doen staat?

Ik geef een super waardevolle gratis online masterclass ‘De vier essentiele stappen naar jouw Soul Purpose Business’.

Ik geef de cacao ceremonie Connect With Your Purpose waarin je een diepe verbinding met je hart en purpose maakt.

Ik heb prachtige korte en lange trajecten Soul Purpose traject & Soul Business traject – waarin ik je stap voor stap begeleid naar je purpose, meer leven vanuit je hart en hoe je dit vertaalt in een eigen onderneming.

Vind je het fijn om eens kennis te maken met elkaar? Super leuk! Ik sta altijd open voor een gesprek om te onderzoeken waar je op dit moment staat, wat je graag zou willen en of we de juiste match zijn om daar samen voor te gaan.

Boek vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

businesscoaching

tekstschrijver Nanda zit lachend aan bureau met laptop

Hi ik ben Nanda, purpose business coach den haag

Ik schrijf over hoe jij jouw purpose kan ontdekken en kan delen. Van jouw missie op deze wereld begrijpen tot praktische tips hoe je vanuit verbinding met jezelf stappen zet om je hart te volgen.

0 reacties

Reisgids naar je hart

Ontvang mijn reisgids direct in je e-mail inbox!

Opt-in: nieuwsbrief